12-10-06

Dagboek van onthaalmoeke Nicky: donderdag 12/10/06

Dag van de onthaalouder!

morgend
 
Vandaag is het de dag van de onthaalouder en alvorens ik aan mijn eigen dagverloop begin te typen, wil ik eerst alle onthaalouders een hele fijne onthaalouderdag toewensen... Have a great day!!!
 
Vandaag worden er hier in de opvang 5 kindjes verwacht (F., D., St., T. en S.).
 
Rond 8u kwam F. als eerste. Samen met Yente speelde hij in de speelruimte. F. speelde vooral met de Lego Primo. Yente speelde met de poppen. Op iedere stoel moest een pop zitten en die ging ze dan eten geven. Samen zorgden we ook voor nieuwe poppenkleertjes en legden we enkele poppen te slapen. Yente wordt nog een echt moederke zo, hihi...
 
Rond 9u kwam D. in de opvang. Zij speelde in de box met de speelboog. Die vindt ze zo fascinerend. Telkens weer met haar handjes in de lucht, grijpend naar de speeltjes boven haar.
 
Even later kwam ook St. erbij. Even nog met de mama blijven babbelen. St. is dan met de ballen beginnen spelen. Ik had ook de kruiptunnel nog eens tevoorschijn gehaald. Die wordt door de groteren al eens gebruikt als hun 'huisje'. Zowel Yente als F. en als St. vonden dat weer heel plezant.
 
Rond 10u zijn we wat appelsap gaan drinken. F. kreeg nog zijn boterhammetje en Yente en St. kregen wat rozijntjes. Daarna is F. aan een dutje begonnen. Yente en St. zijn dan nog wat in de speelruimte gaan spelen. D. werd moe en heb ik in het bedje in de living te slapen gelegd.
 
Rond 11u kwam ook T. nog in de opvang. Samen werd er naar een video van 'Plop' gekeken.
 
Rond 11u30 werd D. weer wakker en liet ze me horen dat ze honger had. Gauw een flesje klaargemaakt en die kleine meid kon weeral smullen.
 
Rond 12u werd F. wakker en zijn we allemaal aan tafel gegaan. F., T. en St. kregen aardappelen met broccoli en steak. Yente at een boterhammetje met smeerkaas. Na het eten nog luiers verschoond en de groteren op het potje gezet. Dan zijn we weer allemaal in de speelruimte gaan spelen. Er werd weer met de poppen gespeeld, ook de blokken werden uitgeladen, het speelkeukentje was weer interessant,...
 
Rond 13u ging de bel. Daar kwam S.. Even speelde S. nog mee, maar dan moest er opgeruimd worden om daarna aan ons middagdutje te kunnen beginnen. Rond 13u30 zijn Yente, T., S. en St. gaan slapen. D. ligt in het bedje te kijken naar de muziekmobiel boven haar en F. is hier in de living met de activitytafeltjes aan het spelen. F. liet ook zijn allernieuwste kunsten zien: hij kan namelijk stappen! Heel voorzichtig zet hij enkele pasjes van de kast naar de zetel, van de zetel tot aan de activitytafeltjes, enz...
 
Rond 14u45 is F. ook nog aan een dutje begonnen, maar na een half uurtje werd S. wakker en werd daardoor F. ook weer wakker. Ook Yente en St. werden wakker. Samen speelden ze nog wat met de ballen in de speelruimte. We dansten nog op liedjes van 'Samson' en deden gekke dingen.
 
Rond 15u45 werd ook T. wakker en zijn we fruitsla beginnen eten. Mmm... dat was weer lekker. D. was ondertussen weer even in slaap gevallen.
 
Na de fruitsla zijn stilaan de mama's en de papa's beginnen komen. Tussen 16u30 en 17u30 zijn alle kids naar huis gegaan. Tot morgen!

10:09 Gepost door moeke Nicky | Permalink | Commentaren (3) | Tags: dagboek |  Facebook |

Commentaren

Fijne onthaalmoederdag!!! Fijn dat je ook eens in de bloemtjes wordt gezet!!!

Gepost door: Veronique | 12-10-06

donderdag Een speciale dag voor jouw, maak er met de kids iets leuks van.
Grtjes

Gepost door: eros fanblog | 12-10-06

... Misschien wat te laat maar maak er iets tof van deze dag...nou volgens mij ben jij een heel goede onthaalmoeke...dus daarvoor nog eens proficiat...Slaapwel xxx

Gepost door: Annelien | 12-10-06

De commentaren zijn gesloten.